22.11.07

κοτόπουλο καμικάζι




Σήμερα μετά από εσωτερική πάλη φιλότιμου-βαρεμάρας αποφάσισα να τιμήσω το αξίωμα της φοιτήτριας -που μετά κόπων και βασάνου απέκτησα- και να πάω στη σχολή με απώτερο σκοπό να παρακολουθήσω καναδυό μαθήματα.

Η ώρα είναι 12.10.
Η καθηγήτρια των αρχαίων ανυπομονεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στους φοιτητές.
Καταφθάνει λοιπόν νωρίτερα (βλ. 12.10 έναντι ακαδημαϊκού τετάρτου) αλλά εγώ, τηρώντας τους ακαδημαϊκούς κανόνες, ανοίγω την πόρτα της αίθουσας στις 12.16. το αποτέλεσμα ήταν το εξής:

-"κυρία μου (πσσσ) έχετε αργήσει"
(α;)
-"εεε… ναι με συγχωρείτε, θα μπορούσα να περάσω;"
(έλα λυπήσου με, ξύπνησα πρωινιάτικα μόνο και μόνο για να δω τα μούτρα σου, μη με κάνεις να νιώθω ακόμα πιο μαλάκας)
-"όχι, όχι, μετά από μένα δεν μπαίνει κανείς στην αίθουσα, αν θέλεις μπορείς να περιμένεις και να μπεις στο διάλειμμα"
-"καλά τότε, καλημέρα και σε 'σας"
(...καριόλα)


Η ώρα είναι πλέον 15.00 και μετά από ρεβυθογεύμα στη λέσχη, βρίσκομαι καθισμένη -σαν αξιοπρεπές φυτό- στο δεύτερο θρανίο της αίθουσας Α και βάζω το κινητό μου στο αθόρυβο. Αυτή τη φορά το σοκ ήταν μεγαλύτερο: δεν υπήρξε ακαδημαϊκό τέταρτο! Η ακόμη πιο συνεπής κυρία που θα μας έκανε μάθημα ήταν ακριβώς στην ώρα της! Ξεκινάει λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής ιστορίας με φωτογραφίες-ντοκουμέντα της διδάσκουσας από τις εκδρομές που έκανε σε σχετικές ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες και προβάλλονται στο κολοσσιαίο βίντεο γουόλ που μας παρέχει το ελληνικό πανεπιστήμιο.
Και εκεί που προσπαθούμε να θυμηθούμε το όνομα ενός έργου του Αριστοφάνη, που απλά μας κόλλησε στο μυαλό για κάποιον αρκετά ανούσιο λόγο…

ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΜ

Τα φώτα σβήνουν ακαριαία και ακούγεται μια ιαχή στο σκοτάδι: «ΑΧΑΡΝΑΙΑΙΑΙ».
Τη χαρά της ανακάλυψης διαδέχεται το σοκ. Ή μπορεί και το αντίστροφο. Το σοκ ήταν τέτοιο ώστε να μην μπορώ να ξεχωρίσω τι έγινε πρώτο.

Μετά λοιπόν από αυτή την όχι σύντομη αναδρομή στο «πως πέρασε τη μέρα της η γκαρνέλε» φτάνουμε στην αποκάλυψη:
Το προαναφερθέν «μπαμ» ακούστηκε από την κουζίνα της λέσχης, αφού ανατινάχτηκε ο φούρνος που φιλοξενούσε το κοτόπουλο-βραδινό.
Η φωτιά επεκτάθηκε στο χώρο που βρίσκονται τα ηλεκτρολογικά της σχολής κι έτσι το ρεύμα θα παραμείνει κομμένο για περίπου μια εβδομάδα όπως με πληροφόρησαν κομματόσκυλα εκ των έσω.

Οι ανταποκριτές που κάλυψαν το γεγονός, μιλούν για τρομοκρατική επίθεση. Στα συντρίμμια του φούρνου βρέθηκε ένα υπερμέγεθες ψητό κοτόπουλο, ζωσμένο με εκρηκτικά και στην μαντινένια πόρτα του μπορεί ακόμα να διακρίνει κανείς τα ορνιθοσκαλίσματα
«όχι άλλες αθώες ψυχές»...


"όταν η φύση εκδικείται"

No comments: