11.9.07

τελειότητα, (η) pt II - το νόημα της ζωής




α1) για τους (πολύ) μερακλήδες:

Μετά από σοβαρή έρευνα στις συνταγές που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, έφτασα στο συμπέρασμα ότι ο καθένας γράφει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, οπότε θα σας δώσω κι εγώ την δική μου -ολόδική μου!- συνταγή για το υπέρτατο γλυκό βύσσινο:

Kατ'αρχήν πρέπει να πάτε στο δάσος και ψάξετε για μια βυσσινιά μετρίου μεγέθους (ή στην αυλή της κυρά-Κερασούλας από δίπλα αν έχει -προσοχή μη σας πάρει χαμπάρι) και μαζέψτε όσα βύσσινα χωράνε στις τσέπες/χούφτες/οπουδήποτε μπορείτε να τα συγκεντρώσετε τέλος πάντων. Τόσα και τόσα ακούγονται για τα μεταλλαγμένα που κυκλοφορούν στη σημερινή αγορά.
-κατάλληλη εποχή συγκομιδής: τέλος άνοιξης/αρχές καλοκαιριού-

Στη συνέχεια, κλέψτε μερικά λεμόνια από το μανάβικο της γειτονιάς (ή της κυρά-Κερασούλας αν έχει και λεμονιές στην αυλή) χωρίς να σας καταλάβει πάλι κανείς.
Ε, έχει άλλη νοστιμιά το κλεμμένο, πώς να το κάνουμε;

Τέλος περάστε μια βόλτα απ' τον Μπάμπη/την Τούλα στον 2ο, που τον/την έχετε βάλει στο μάτι από τότε που μετακομίσατε στην πολυκατοικία, και ζητήστε του/της λίγη ζάχαρη σε μια μεγάλη φλιτζάνα και το τηλέφωνό του/της
Τωρα, αφού συγκεντρώσατε τα υλικά, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο παρασύνθημα.
ξεκουκουτσιάστε τα βύσσινα με την αιχμηρή πλευρά ενός διαβήτη ή με τα δόντια αν δε σιχαίνεστε και πετάξτε/φτύστε τα κουκούτσια από το παράθυρο στο αμάξι του μαλάκα του διαχειριστή

Ρίξτε όλα τα υλικά που έχετε συγκεντρώσει σε μια χύτρα ταχύτητας και συμπληρώστε βότκα -την ποσότητα θα την κρίνετε με το μάτι, ανάψτε την κουζίνα και προσευχηθείτε για το αποτέλεσμα (όπου θέλετε, δεν έχει σημασία).

Αν η πίστη σας είναι αρκετά δυνατή το γλυκό θα πετύχει.
Αν όχι, ψαχτείτε λίγο καλύτερα με τη θρησκεία σας, γιατί ο συγκεκριμένος θεός μάλλον σας έχει γραμμένο, και ακολουθήστε τη συνταγή α2 παρακάτω.


α2) για τους μερακλήδες:

ΥΛΙΚΑ (αγοράστε:)


• 2 κιλά βύσσινα
• 1/2 κούπα νερό
• 2 κιλά ζάχαρη
• 1/2 κουταλάκι ξινό ή 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε τα βύσσινα και στραγγίστε τα καλά. Αδειάστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν. Αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο το κουκούτσι. Κάντε αυτή τη δουλειά επάνω από την κατσαρόλα όπου θα φτιάξετε το γλυκό, για να πέφτει μέσα το ζουμί που βγαίνει από τα βύσσινα. Τα κουκούτσια ρίξτε τα σ' ένα μπολ με το νερό. ΄Οταν τελειώσει το καθάρισμα, σκεπάστε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και στραγγίστε επάνω σ' αυτά το νερό όπου έχετε βάλει τα κουκούτσια. Αφήστε να σταθούν έτσι ως την επόμενη μέρα. Βράστε το γλυκό, ώσπου να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Λίγο πριν το κατεβάσετε, ρίξτε το ξινό ή το χυμό λεμονιού. Κατεβάστε το από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει. Στο διάστημα αυτό, κουνήστε 5-6 φορές την κατσαρόλα, ανακατεύοντας το γλυκό. ΄Ετσι τα βύσσινα φουσκώνουν και γίνονται μεγαλύτερα.


β) για τους άλλους:


Στο σούπερ μάρκετ καρφούρ-μαρινόπουλος εχει το καλύτερο κατά την ταπεινή μου γνώμη συσκευασμένο γλυκό βύσσινο.

1 comment:

Unknown said...

Αμάν μωρή τέτοια γράφεις; Θα με παχύνεις (κι άλλο:P) Με γειες το Μπλογκίδιο, οπότε δεήσω να ασχοληθώ με το δικό μ' θα σε βάλω κιαι στα λινκζ:) Pooka Pooka!